Unga vuxna

Vision med nyårskonferens

Varför samlas?

Vi tror det är väldigt viktigt för en generation som vår, vilken lever mitt i individualismen och många kan vara relativt ensamma inom denna ålder i sin församling, då är det viktigt att samlas. Detta vill vi därmed göra för ett flertal anledningar; Dels för gemenskapens skull, att komma samman och knyta kontakter med andra kristna i ungefär samma ålder, se att det finns fler som är passionerade för samma saker och för att ha roligt tillsammans.

Sedan vill vi också samlas för att tillbe tillsammans som en generation, be för vårt land och generation gemensamt. Det händer någonting då vi kommer inför Guds tron tillsammans, bland annat att en unik enhet uppstår. I den vision som vi grundar vårt arbete på vill vi vara med och utrusta generationen för att göra Guds rikes gärningar, därmed samlas vi till att lära gemensamt.

Varför Nyårskonferens?

För det första inbjuder detta till ett ypperligt tillfälle att ställa till med festmiddag och fira tillsammans! Vi kommer ha nyårsmiddag med diverse festligheter!
Sedan anledningen till att det blev just nyår är på grund av det skifte som sker då.

Vid nyår lämnar vi ett år och går in i något nytt, vi ser det som otroligt spännande och utmanande att få göra det tillsammans. Inte för att vi tror att det som varit är dåligt, Gud är alltid god både igår, idag och i evighet, men det bästa ligger framför och vi sträcker oss efter mer av Guds rike.

Katalysator

Nyårskonferensen är som sagt det första som händer inom New Wine Unga Vuxna, med det vill vi starta upp ytterligare funktioner för denna del av New Wine. Vi vill att nyårskonferensen skall vara just en katalysator mot det som kommer sen.

Visionen stoppar inte vid nyår, efter det vill vi fortsätta arbeta med att ”se unga vuxna uppmuntrade, utrustade och utmanade att leva ett liv i Jesu efterföljd.”

Nyår 18/19

Från den 29 december till den 1 januari samlas vi som unga vuxna i Kungsporten, Huskvarna för att fira nyår. Vi tror att det kommer bli fantastiskt att få göra detta tillsammans. 

Den vision vi har är att ”Vi vill se unga vuxna uppmuntrade, utrustade och utmanade att leva ett liv i Jesu efterföljd.” 
Vi tror att Gud har stora planer för vår generation och Han vill använda oss i våra olika sammanhang. Därmed är det också viktigt att komma samman och bli uppmuntrade av Gud och att det finns andra som befinner sig i liknande situationer som oss själva, att bli utrustade för att vara en del av det sammanhang vi befinner oss i och att bli utmanade att leva som Jesus gjorde och inspirera människor på det sättet.

Vi kommer spendera vår tid i Kungsporten och boende ligger mycket nära intill. Vi kommer ha dagar fyllda av tillbedjan och vi vill att vårt fokus skall vara vänt mot Jesus konstant. Han är centrum av vår konferens och våra liv.
Den 29 december öppnar vi dagarna tillsammans med ett kvällsmöte. Dagarna kommer innehålla bibelstudier, seminarier, workshops, kvällsmöten, café-häng och mycket mycket mer. 

Eftersom det är en nyårskonferens kommer vi såklart ha en nyårsfest! Då kommer vi äta tillsammans, dansa och ha ett kvällsmöte då vi gemensamt får lovsjunga och be in det nya året!

Boende som vi ordnar är på en skola (inom kort gångavstånd till Kungsporten) i klassrum där du behöver ha med dig luftmadrass/liggunderlag, kudde, sovsäck och duschtillbehör. Vill man ha det mer bekvämt tipsar vi om vandrarhem/hotell i närheten eller någon väns soffa.

Ålder: 19-ca 35
Konferensen är alkohol- och drogfri.

Sidan uppdateras löpande.

Anmälan: www.event.newwine.se 

Pris: 
Konferensbiljett (lunch, middag, kvällsmat, nyårsbuffé inräknat): 900:-, from 4/12: 1050:-. Sista anmälningsdag: 14/12. 
Boende och frukost hela konferensen: 200:-

Schema

 

Lördag 29 Dec

17:00 Incheckning

19:00 Öppningsmöte Talare: Jonatan Wolfbrandt

21:00 Kvällscafé och umgänge

 

Söndag 30 Dec

8:30 Frukost 

9:30 Smågrupper

10:30 Gudstjänst tillsammans med Kungsportskyrkan Talare: Johanna Gell

13:45-14:30 Lunch

Ledigt eller aktiviteter

14:45-15:45 Workshops

-Dans

-Konst

-Totalfit-träningspass

-Helande

16:00-17:30 Seminarier

-Helande - John Derneborg
-Kreativitet i Guds rike - Sanna & Anders Alfredsson
-Ett hjärta för Sverige - Samuel Westergren
-Att höra Guds röst - Ingemar Andersson

17:30 Middag

19:30 Kvällsmöte Talare: Claes Josefsson

21:30 Kvällscafé och umgänge

 

Måndag 31 Dec

8:30 Frukost

9:30 Bibelstudium Talare: Johannes Börjesson  

11:30 Smågrupper & kaffe

12:30 Lunch

Ledigt eller aktiviteter

14:00-15:00 Workshops

-Volleyboll

-Umgänges-workshop

15:00-15:15 Fika

15:30 Seminarier 

-Att hantera sitt inre känsloliv - Linda Andersson

-Familj i Guds rike - Hanna Klint

-Strategisk bön - Maja Wolfbrandt

17:00 Göra sig i ordning & festfix

18:30 Nyårssupé

22:00 Nattmöte

Talare: Matilda Lööf

00:00 Nytt år!

 

Tisdag 1 Jan 2019

9:30 Frukost

11:00 Avslutningsmöte 

Talare: Robin Eklind

13:00 Slut

Evenemang framöver:

26-30 juni Sommarens höjdpunkt: Sommarkonferensen i Vänersborg