Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Påskkonferens Halmstad

19 april 2019 @ 10:00 - 21 april 2019 @ 13:00

Det är fullbordat!

Så ropade Jesus på korset just innan han dog. I och med det fruktansvärda lidandet på korset var hans tid som (o)vanlig människa på jorden slutförd. Nu fick han bara vila i förtröstan på att Fadern skulle resa upp honom från det döda och ge honom den auktoritet och plats som var hans. Genom att ”han fullgjorde vad vi borde” som påskpsalmen beskriver, har vi också del av Jesu triumf över ”synd, ondska och död”. Och vi får också vila i förtröstan på att Fadern (för Jesus skull) reser upp och ger oss den auktoritet och plats som är vår. Vår bön är att Påskkonferensen 2019 skall leda till att vi tar del i Jesu seger i våra liv.

Detta år börjar konferensen på fredag morgon. Oavsett om du kommer till en samling på vuxenkonferensen, på tonårssamlingarna eller barnmötena är de öppna för alla och kräver ingen föranmälan. Vill du äta lunch och kvällsmat på Kornhill måste du dock anmäla det i förväg, via vår hemsida.

I år har vi ett lite luftigare program än tidigare år, därför blir det mer tid för umgänge och gemenskap.

Välkommen till Påskkonferensen i Halmstad 19-21 april 2019

 

 

Preliminärt program

FREDAG10.00 Gudstjänst – Per-Eive Berndtsson

12.15 Lunch15.00 Lovsångskonsert – Per-Erik Hallin 18.00 Kvällsmat

19.00 Kvällsmöte – John & Anne ColesLÖRDAG10.00 Seminarium: ”Utveckla en större vision för ditt liv!” – John Coles

Seminarium: ”Lär dig leva och tala profetiskt!” – Anne Coles

12.15 Lunch15.00 ”Så byggs en missionerande församling” – Carl-Oscar Horgby

18.00 Kvällsmat

19.00 Kvällsmöte – John & Anne Coles23.15 Midnattsmässa med dopförnyelse – Mikael Alsholm, Per-Eive Berndtsson

SÖNDAG11.00 Påskdagsgudstjänst – John & Anne Coles m fl.

 

 

Medverkande

John och Anne Coles
John var under många år huvudledare för förnyelserörelsen New Wine. John och Anne reser numera och förkunnar på konferenser mm runt om i världen. I början av 1980-talet kom de som anglikanskt prästpar till St Barnabas anglikanska kyrka i norra London.  De kom till en församling med en mycket stor kyrkolokal, men knappt några besökare. Sedan många år tillbaks är St Barnabas en kyrka som sjuder av liv och som också får vara en utrustningsplats och ett missionscenter för hela regionen.

Carl-Oscar Horgby är ungdomspastor i Motala Baptistförsamling, en församling som under de senaste åren genomgått en stark förnyelse. På några år har man fått se hur över hundra människor i olika åldrar kommit till tro. Ända sedan Carl-Oscar startade upp ett ungdomsarbete från scratch i församlingen har de sett mängder av ungdomar med sekulär såväl som muslimsk bakgrund komma till tro på Jesus Kristus. Carl-Oscar med team berättar om församlingens utveckling.

 Per-Erik Hallin har länge varit, och är fortfarande, en av Sveriges allra bästa gospelpianister. Han är en begåvad låtskrivare och har två gånger varit med i Melodifestivalen med egna sånger. Under sin 50 år långa karriär har han även sjungit och spelat bakom andra kända artister som Elvis Presley, Andraé Crouch, Carola, Ted Gärdestad och Ulf Lundell. Den smörjelsen han har bakom piano och mikrofon är utan motstycke. Till oss kommer han för att tillsammans med sitt piano framföra en avskalad konsert där låtar varvas med tankar och vittnesbörd.

Michael Rastas är EFS präst från Lund. Har tidigare varit anställd av EFS i Mittsverige för att arbeta med barn och ungdomar. Mikael ansvarar för följd för undervisningen på tonårssamlingarna.  Anna

Backman – Bister bor med sin familj i Eskilstuna och leder även detta år musiken i barnkonferensen. Anna har mångårig erfarenhet av arbete med barn, unga och musik, både som pedagog och kantor, inom flera samfund. Anna är utbildad musiklärare och fil.Dr i musikpedagogik med särskilt fokus på att alla kan delta utifrån sina förutsättningar.  Hon arbetar just nu deltid på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, och deltid som musiklärare på en grundsärskola.  

Linda Lönn är förskollärare och medlem i Kornhillskyrkan. Med sin teatertalang och hjärta för barnen når hon dem på ett kreativt och pedagogiskt sätt.I år kommer den digitala tekniken spela en särskild roll, speciellt för de äldre barnen som kommer tas med på äventyr på ett nytt sätt.

Mikael Alsholm är sedan många år medlem och ledare i Kornhillskyrkan. Han är också nybliven präst och arbetar i Kornhillskyrkan 

Per-Eive Berndtsson är präst och bibelskolärare i Kornhillskyrkan och gör nu sin 27 Påskkonferens. Han är med i New Wines svenska ledningsgrupp och har tidigare bland annat arbetat med församlingsplantering på nationell nivå . Per-Eive är också författare till några böcker.

Kornhillskyrkans lovsångsteam leds i år av Benjamin Ström. På förmiddagarna leds lovsången av Jonas Furehill med team

 

Mat & fika

Fredag och lördag erbjuder vi lunch och kvällsmat till en billig kostnad. Du behöver dock föranmälan din mat på hemsidan!

Övrig tid har vi vårt café öppet där du kan köpa en fika, dricka macka, kaka eller bulle mm. Vi serverar också kvällsmat kl 18.00.

 

BARNSAMLINGAR:Välkommen till barnsamlingar för barn över fyra år på Kornhill i påsk!

Tre dagar där vi får:- lära känna varandra – lära oss mer om Jesus och uppleva vem han är- sjunga, dansa, leka, tävla, pyssla, spela, busa, baka   och en massa andra saker.

Huvudansvarig för barnsamlingarna är Linda Lönn.

Dessutom kommer vi att ha vår hoppborg uppsatt utanför kyrkan.

Program:

Fredag – Lördag

Kl 10.00 – 12.00              Barnsamling

Kl 15.00 – 12.00              Barnsamling

Kl 19.00                            Barnen är med i början av gudstjänsten, sen ordnar vi filmvisning i caféet, där föräldrarna ansvar för sina barn.

Söndag

Kl 11.00                            Barnen medverkar i början av gudstjänsten, men går sedan till sin egen Barnsamling

 

Samlingarna kommer att vara både ute och inne. Oömma kläder är viktigt.

Än en gång – VARMT Välkomna

 

 

TONÅRSSAMLINGAR:

Välkommen till ungdomssamlingar för dig mellan ca 13 och 17 år på Kornhill i påsk!

Temat i år är ”Det är fullbordat!” Tillsammans med andra tonåringar vill vi bjuda in dig att bli förvandlad och utrustad av Gud och växa som kristen. Kom och häng med oss!

Varje pass börjar med undervisning och sedan kommer det bli en mängd superkul aktiviteter. Om du vill ha förbön finns det ledare på plats. Alla samlingar har vi i ungdomslokalerna.

Huvudansvarig för tonårssamlingarnas undervisning är prästen Michael Rastas.

 

Program

Fredag – Lördag

Kl 10.00 – 12.00              Tonårssamling
Kl 15.00 – 17.00              Tonårssamling
Tonåringarna är med på kvällsmötena

 

Detaljer

Start:
19 april 2019 @ 10:00
Slutar:
21 april 2019 @ 13:00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Kornhillskyrkan
Ålderstigen 7
Halmstad, 302 59 Sverige
+ Google Map
Telefon:
035-144 180