Internationella talare

Andrea

Andrea Wigglesworth

Andrea längtar efter att leda människor till upprättelse och frihet. I över 25 år har hon varit med och utrustat själavårdare världen över. De senaste åren har hon också grundat tio kristna hälsocenter och uppmuntrat församlingar att arbeta med emotionell och andlig friskvård. Andrea är gift med Peter och har två söner och tre barnbarn.

Andrea kommer att tala på kvällsmötena på torsdag och lördag samt hålla två seminarier om själavård och konflikthantering i församlingslivet.

JohnThomas

John E. Thomas

John är rektor för Streams Ministries och medförfattare till boken The Art Of Praying The Scripture som han skrev tillsammans med John Paul Jackson. Han undervisar om drömtydning, det profetiska och Guds rike i och utanför USA och längtar efter att se människors förundran över Gud återupprättas i världen.

John talar fredagkväll i arenan samt håller ett seminariespår som löper genom konferensen på temat "Andlig krigsföring."

Charity

Charity Bowman Webb

Charity är en av grundarna och ledare för Blue Flame Ministry. Hon brinner för profetisk kreativitet. Hon älskar att arbeta med team för att hitta nya vägar för Guds ande att verka i församlingar och på missionsfältet. Charity har också skrivit en bok på ämnet och utifrån den utvecklat kursen Limitless. Charity bor i Iverness I Skottland tillsammans med hennes man Alan och deras två döttrar. 

Charity håller i ett seminariespår om kreativitet och är involverad i bönetältet. 

Seminarietalare

KjellAxel

Kjell Axel Johansson

Kjell Axel har varit ledare för New Wine, pastor i Elimkyrkan, Stockholm och jobbat centralt på EFK. Nu är han en av pastorerna i Woodlands Church, Texas och slutade just som rektor på Woodlands Seminary.

Kjell Axel kommer hålla ett seminarium om Guds Rike: Mod och Efterföljelse.

OlofEdsinger

Olof Edsinger

Olof är teolog, författare och församlingsplanterare. Generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen.

Han kommer hålla seminarier med titlar som Djupare in i Guds närvaro, Gud och sex, Lärjunge i en sexfixerad tid, Normkritik och queer. 

Unknown

Annahita Parsan

Annahita har en gång flytt från Iran och konverterat från Isalm till kristendomen. Idag arbetar hon som präst. Vi är glada att hon kommer hålla fyra seminarier på farsi under konferensen.
 
1) Mod att emot Jesus                          جرات ملاقات با مسیح 
2) Guds vägledning i vårt liv               هدایت خدا در زندگی ما
3) Korsets kraft                                                  قدرت صلیب
4) Emmanuel Gud är med oss                    عمانویل خدا با ما  
AndreazHedén

Andreaz Hedén

Andreaz är pastor i Stockholm Vineyard och frilansande musiker. Han undervisar gärna i konferensens teologi-spår eftersom han är överlåten till teologisk reflektion i förening med Andens kraft!

Andreas kommer hålla två seminarier om Guds Rike – Framåtlutad tro.

Eklinds

Sara och Robin Eklind

Sara och Robin är pastorer i Pingstkyrkan i Kungsbacka. De har varit en del av New Wines nätverk under flera år och brinner för Guds rikes utbredande i Sverige.

Sara och Robin kommer att ha ett seminarium om Guds rike.

18342408_10154596032298657_9191747925373825744_n

Samuel Lundström

Samuel Lundström, initiativtagare till Pannkakskyrkan och har arbetat senaste 12 åren med den rörelse som växt fram utifrån det initiativet - nu utifrån ungdomsorganisationen Reach. Samuel brinner för mission i ungdomsvärlden och att utrusta ungdomar och församlingar i evangelisation.

Samuel kommer att tala på två seminarier; ett om att utrusta en församling för mission/evangelisation och ihop med några till hålla i en aktivering & träning i evangelisation på stan.

Skärmavbild 2018-05-06 kl. 23.24.21

Andrew Thompson

Andrew är en 59 år gammal pastor i Linnéakyrkan, Göteborg, som älskar sitt jobb. Han beskriver det som att trots att han håller på att bli gammal och att kroppen långsamt bryts ner, så finns det gott om fördelar. Bara för att nämna tre: mycket erfarenhet, flera insikter och mer självdistans. Han är i den fas av livet när han inser att det är dags att dela med sig och ge vidare så mycket han bara kan av det Gud har gett honom.

Andrew kommer att hålla ett seminarium som heter: Att hjälpa nästa generation ta plats.

S T Y R E L S E N26192

Björn Fredriksson

Björn är pastor och föreståndare i Salemkyrkan i Vargön (EFK i Vänersborg) och har en lång erfarenhet som ledare och förkunnare i många olika sammanhang . Björn har i många år varit aktiv i New Wine Sverige och är med i dess styrelse.

Björn kommer tillsammans med Patricia Ask att hålla ett seminarium på tema Crossfit-Andligt vältränad som ledare. 

S T Y R E L S E N26165

Hans Wolfbrandt

Hans är kyrkoherde i Lysekil och ledare för New Wine. Sexbarnspappan med intresse för fiske och Arsenal. 

Hans kommer att hålla ett seminarium om Ledarskap när det stormar  samt tala på söndag morgon på arenan. 

S T Y R E L S E N26180

Linda Andersson

Linda är pastor i Lagan samt med i ledningsgruppen för New Wine. Hon reser även till olika församlingar för att inspirera och uppmuntra.

Linda kommer tillsammans med sin man Ingemar hålla två seminarier om förbönstjänsten. Linda kommer även hålla ett bibelstudium utifrån Ester. 

S T Y R E L S E N26189

Stefan Swärd

Stefan har varit pastor och församlingsgrundare inom Evangeliska Frikyrkan sedan åttiotalet, leder nu en pionjärsatsning på Östermalm i Stockholm, ordförande Svenska Evangeliska Alliansen, ledarskribent Världen Idag och med i New Wines styrelse. 

 

Stefan kommer att hålla ett seminarium i Sverigespåret.

Teo

Teodor Lindh

Teodor brinner för att se nästa generation leva i Guds ord och Andens närvaro. Har tidigare studerat i Bethel i Kalifornien och finns nu med i ledarskapet inom husförsamlingsrörelsen Eklesia i Örebro.

Teodor kommer att hålla ett seminarium på temat MOD - För gåvor som dessa. 

BenjaminWolfbrandt

Benjamin Wolfbrandt

Benjamin studerar teologi i Göteborg där han också bor och är med och tjänar i Linneakyrkan.

Benjamin kommer ha ett seminarium om helande.

daniel-thorvaldsson-300

Daniel Thorvaldsson

 

Daniel är pastor i Vallhamrakyrkan i Sävedalen (Göteborg) och har en passion att se Guds församling vara allt det som Han har skapat henne att vara! Andra passioner i livet är hans fru Miriam och deras son Joshua som snart fyller två år.

Daniel kommer att hålla ett seminarium om att höra Guds röst.

S T Y R E L S E N26199

Paul Orlenius

Pastor och föreståndare i Citykyrkan, Stockholm, samt en del i styrelsen för New Wine. 

Paul kommer hålla två seminarium på temat: Arbetsplatsen - din kallelse och Gudstjänst. Seminarium med processgrupper efter bransch och intresse.

Per-Eive

Per-Eive Berndtsson

Per-Evie är präst, bibelskolelärare och författare från Kornhillskyrkan i Halmstad. Sitter med i styrelse och ledningsgrupp för New Wine. 

 

Per-Eive kommer hålla två seminarier på konferensen på tema: Att bygga en profetisk församling samt Att vara kristen förälder. Han kommer även undervisa på ett bibelstudium om Simson. 

 

S T Y R E L S E N26185

Patricia Ask

Patricia är församlingsplanterare från Stockholm. Kristen "mitt i livet", med en passion för att se människoliv förvandlade genom Guds enorma nåd och kraft.

 

Patricia kommer tillsammans med Björn Fredriksson hålla ett seminarium på tema Crossfit-Andligt vältränad som ledare. Patricia, tillsammans med några till kommer hålla i en aktivering & träning i evangelisation på stan.

S T Y R E L S E N26186

John Derneborg

John är föreståndare i Pingstkyrkan i Vänersborg samt inspiratör för New Wine och reser till församlingar för att undervisa och betjäna. 

 

John kommer att tala på onsdagens kvällsmöte samt hålla ett seminarium om Guds rike och lydnad.

S T Y R E L S E N26172

Jonas Hallabro

Jonas är präst, arbetar som distriktsföreståndare på EFS Sydsverige och är med i styrelsen för New Wine. 

Jonas kommer att undervisa på ett av bibelstudierna om Josua en av förmiddagarna. 

S T Y R E L S E N26173

Christer Roshamn

Christer är pastor och föreståndare i Baptistkyrkan i Motala med passion för människor som ännu inte känner Jesus. Han är med i New Wines styrelse och är ledare för region öst. 

Christer kommer att tala om mission i Sverige ihop med Annahita Parsan på ett av storseminarierna.