Dagsschema

ONSDAG
15.00 Incheckningen öppnar

18.30 Kvällsmöte
                              John Derneborg predikar 

TORSDAG – LÖRDAG
09.00-11.00 Bibelstudier
11.00-11.30 Fika
11.30-12.50 Seminarium – pass 1
12.50-14.00 Lunch/Paus
15.00-16.20 Seminarium – pass 2
16.30-17.30 Kvällsmat

18.00 Kvällsmöte
                            Torsdag: Andrea Wigglesworth predikar 
                             Fredag: John E. Thomas predikar
                             Lördag: Andrea Wigglesworth predikar 

SÖNDAG

10.00 Sändningssmöte
                            Hans Wolfbrandt predikar 

 

Storseminarier 15:00-16:20 Fredag och Lördag

Fredag: Olof Edsinger talar om Lärjunge i en sexfixerad tid
Sex och sexualitet står högt upp på dagordningen i dagens Sverige. Ibland i form av en mer allmän sexualisering, ibland genom en politisk agenda som lämnar väldigt lite plats för avvikande uppfattningar. Hur ska vi som Guds folk förhålla oss till detta? Hur kan vi formulera en positiv vision för sex och sexualitet, samtidigt som vi utmanar vår tids inne-ideologier? What Would Jesus Do?

 

Lördag: Annahita Parsan & Christer Roshamn talar om Mission i Sverige idag                   

 

Bibelstudier

 

Torsdag 9.00-11.00
Bibelstudium utifrån Ester - Linda Andersson
"Vem vet om du inte nått kunglig värdighet just för en tid som denna”, fick Ester höra i en svår situation.

Vi behöver leva i rätt förberedelse, med andlig urskiljning o ett förnyat sinne för att likt Ester kunna visa mod o förstå syftet med våra liv. 

 

 

Fredag 9.00-11.00
Bibelstudium utifrån Simson - Per-Eive Berndtsson
Simson, med styrkor och svagheter, förde ut Guds folk i frihet. Idag vår tid behövs friMODiga kristna som verkar i Simsons anda, som vågar utmana det omgivande samhället, men som lärt sig att undvika hans misstag.  
 

 

Lördag 9.00-11.00
Bibelstudium utifrån Josua - Jonas Hallabro
MOD är ett verb! – om att fatta mod för Herrens verk i vår tid och byta rädslans kultur mot tro, frimodighet och kraft.

Seminarier

 

Torsdag 11.30 – 12.50 
 • Gud och sex. Olof Edsinger
  Vad har Bibeln att säga om äktenskap, lust och sexualitet? Vad innebär det att bli ett? Vilka är skillnaderna mellan äktenskap och sambo, och vad spelar det för roll?

   

 • Demystifying Spiritual Warfare. John E. Thomas
  There are many superstitions, even in the church, when it comes to spiritual warfare. Understanding Jesus’ teaching on spiritual warfare will help to remove some of the mystery about spiritual warfare. Having a healthy understanding of spiritual warfare will keep us from two traps: One, ignoring spiritual warfare and being defeated by the enemy. And two, thinking that everything is spiritual warfare and empowering the enemies attacks.

   

 • Guds rike - Mod & efterföljelse. Kjell Axel Johansson
  Visionen av Guds Rike skapar radikal karaktär inom dom som tar till sig det Jesus beskriver. Två av Jesus tydligaste exempel var Hans orubbliga mod och totala efterföljelse. Båda verkligheterna är kännetecken på framtidens kyrka.

   

 • Guds rike - New Wine Intro. Robin & Sara Eklind
  Evangeliet om Jesus är också ett evangelium om Guds rike. Guds rike med allt vad det innebär blir tillgängligt på jorden genom Jesus. Det är goda nyheter! På det här seminariet talar vi om vad Guds rike är, vad det innebär att vi är medborgare i Guds rike samt hur det ser ut när Guds rike blir verklighet i vår vardag.

   

 • Mod att emot Jesus جرات ملاقات با مسیح  Annahita Parsan
  Seminarium på farsi för dig som vill lära dig mer om kristen tro.

 • The Weapon  of Creativity. Charity Bowman-Webb
  Creativity is a powerful weapon for God’s church. This seminar takes biblical evidence and revelation that blow up familiar concepts which have greatly restricted our thinking of what it is, and what it can enable us to do. Many believers understand creativity as referring to mainly artistically gifted people, yet the bible is clear this is a powerful gift given to all believers (Genesis 1). This new understanding is bringing significant breakthrough to people for many areas of their lives, including their workplaces.

 • Förbönstjänsten del 1. Linda & Ingemar Andersson 
  Praktisk undervisning om att be för och betjäna människor i samarbete med den helige Ande. Hur man kan göra om man vill skapa en attraktiv förbönskultur i en lokal församling. Om du vill prova på att vara förebedjare på konferensen är detta seminarium obligatoriskt om du inte redan varit på det vid annat tillfälle. 

   

 • Att bygga en profetisk församling. Per-Evie Berndtsson
  Med glimtar från kyrkohistorien som bakgrund och med Bibeln som grund vill seminariet ge byggstenar för att forma en församling för framtiden, i ett allt mer mångkulturellt samhälle.

 • Crossfit-Andligt vältränad som ledare. Björn Fredriksson & Patricia Ask
  Finns det fler andliga discipliner än vi tänker oss? Är några bortglömda eller för jobbiga att praktisera? Bibelundervisning och praktiska exempel utifrån ett urval av de andliga disciplinerna.

 • Arbetsplatsen - din kallelse och Gudstjänst. Paul Orlenius
  Varje troende lever i en heltidskallelse i och för Guds Rike. Söndagens Gudstjänst är en sändningsplats till vår pågående Gudstjänst i vardagen där vårt viktigaste uppdrag väntar. Vilka är där våra största utmaningar och möjligheter? Och vad vill Gud göra i min bransch och genom mitt arbetsliv just nu? Seminarium med processgrupper efter bransch och intresse.

 • Hur bygger vi en kultur av lovsång? - Alfred Nygren

 

 • Konst i en Gudsrikeskultur - Anders Alfredsson
  Är du en person som brukar fylla ditt anteckningsblock med figurer och doodles? Längtar du att få använda din konstnärsgåva i Guds rike? Vill du växa i din relation med Gud? Då kan seminariet om profetisk konst vara något för dig!
  Vi kommer att se vad Bibeln säger om konst och även öva oss i att profetera med vår konstnärsgåva. Seminariet passar alla, du behöver inte ha några förkunskaper. Det du behöver ha med dig är penna och papper!
 
Torsdag 15.00 – 16.20 
 • Jag har mött Maria från Magdala! Carl-Erik Sahlberg
  Under mina 24 år i S:ta Clara och många nätter med fikateam ute på Malmskillnadsgatan så mötte jag de kvinnliga (och manliga) prostituerade som sålde sina kroppar för en kapsel heroin. Jag fick också möta många "Maria från Magdala", flickor som i sin förnedring, skam och misär älskade Jesus.  Jag vill berätta om några av dem i mitt seminarium. 
   
 • Defining Spiritual Warfare. John E. Thomas
  Spiritual warfare is far more comprehensive than many understand. What types of dark spiritual beings are there and how do we defeat them? What realms of spiritual warfare are allowed and which ones are not? What does spiritual warfare accomplish in our lives, our communities and churches, our nation, and our world?

 • Guds rike - Lydnad. John Derneborg
  När Guds barn lyder sin himmelske Fader, så blir han ärad. Jesus sa att planen för människor i vår närhet är att de ska ”era goda gärningar” och på så sätt prisa Fadern (Matt 5:16). Att vi lyder Gud blir ett tecken på att vi verkligen känner honom (1 Joh 2:3). Ett liv i lydnad blir också ett liv i glädje och trygghet, samtidigt som Guds närvaro blir förlöst genom den Helige Ande.

 • MOD - för gåvor som dessa. Teodor Lindh
  MOD - För gåvor som dessa. Andens gåvor är några av de viktigaste verktygen vi har för att bygga Guds rike. Om kärleken är målet och grunden för de andliga gåvorna så är mod startskottet. Hur kan vi övervinna våra rädslor för att se anden flöda mer i våra liv.

 • Guds vägledning i vårt liv  هدایت خدا در زندگی ما Annahita Parsan
  Seminarium på farsi för dig som vill lära dig mer om kristen tro.

   

 • Where Wisdom & Creativity Collide. Charity Bowman-Webb
  Renaissance, Reformation & the Kingdom of Solomon: where wisdom and creativity collide.The past holds the Keys to the future. What can we learn from historical creative explosions that changed culture that applies to today? The temple Solomon built exemplified a creative genius that changed the world by making a physical space God was pleased to dwell in.

 • Förbönstjänst del 2. Linda & Ingemar Andersson 
  Praktisk undervisning om att be för och betjäna människor i samarbete med den helige Ande. Hur man kan göra om man vill skapa en attraktiv förbönskultur i en lokal församling. Om du vill prova på att vara förebedjare på konferensen är detta seminarium obligatoriskt om du inte redan varit på det vid annat tillfälle. Detta är fortsättning på förbönstjänst 1. 

 • Utrusta en församling för mission & evangelisation. Samuel Lundström
  Hur tränar och sänder vi våra medlemmar i en missionell livstil? Seminariet ämnar att ge konkret handledning och erfarenheter kring lärjungaträning och aktivering i vardagsevangelisation där alla får vara med.

 • Djupare in i Guds närvaro. Olof Edsinger
  Vad innebär det att som ledare gå djupare in i bönens värld? Vad kan vi veta om den andliga världen, och vad finns det att upptäcka när vi rör oss från ”förgården” in i ”det heliga”? Hur leder man ett möte där den helige Ande tar över, och hur kan de andliga principerna från Gamla testamentet visa sig relevanta för oss i dag?

 • Arbetsplatsen - din kallelse och Gudstjänst. Paul Orlenius
  Varje troende lever i en heltidskallelse i och för Guds Rike. Söndagens Gudstjänst är en sändningsplats till vår pågående Gudstjänst i vardagen där vårt viktigaste uppdrag väntar. Vilka är där våra största utmaningar och möjligheter? Och vad vill Gud göra i min bransch och genom mitt arbetsliv just nu? Seminarium med processgrupper efter bransch och intresse.

   

 • The Posture of Worship and the Posture of Prayer: Courage to Go Deeper - Andrea Wigglesworth (på engelska)

 • Dans i en Gudsrikeskultur - Sanna Alfredsson
  Längtar du efter mer av Gud? Att få vara mer kreativ? Längtar du efter att utforska hur du kan använda improviserad dans i din relation med Gud? Då är det här ett seminarium för dig! Vi blandar Bibelstudium med dans. Seminariet passar både dig som aldrig dansat innan och dig som har stor danserfarenhet. Kom i mjuka kläder som du kan röra dig i!

   

Fredag 11.30 – 12.50 
 • Profetisk bön för Sverige – New Wines strategiska förbönsteam
  Vi vill tillsammans be för Sverige och göra det genom att lyssna in Guds ande och höra vad som ligger på Guds hjärta och sedan be för det. I detta seminarium vill vi utforska vad som händer när vi tillsammans lyssnar in och sedan går i tro på det vi får. Vad som helst kan ske, vill du vara med och testa? Vi tror att när Bönens ande lägger saker på vårt hjärta och manar oss att be så finns det en smörjelse och nåd för detta och då faller vi sällan in i prestation och kamp. Vi vill följa Andens vind och se vad han gör och gå åt samma håll. De som finns med och leder detta seminarium är med i New Wines strategiska förbönsteam. 

 • Guds rike - Framåtlutad tro. Andreaz Hedén 
  Detta seminarium reflekterar över vad en Gudsrikescentrerad teologi får för konsekvenser för viktiga frågor i samtiden såsom Bibelsyn, synen på kunskap och sanning, mångkulturell dialog, identitet och genus, personlig/andlig formation och församlingssyn.

 • Spiritual Armor. John E. Thomas
  What protection do we have in the spiritual arena? Is there a specific way we need to “put on the full armor of God”? What does that actually look like? What is the greatest protection from spiritual attack? Come and learn!

 • Att höra Guds röst. Daniel Thorvaldsson
  Att höra Guds röst är en introducerande och samtidigt djupgående seminarium i att uppfatta Guds röst och tilltal till oss. Kommunikation är avgörande i en relation och detsamma gäller även i vår gemenskap med Gud. Jag hoppas att detta seminarium ska hjälpa dig att utveckla en djupare relation med Gud och där vi tillsammans lär oss att urskilja Hans röst i våra vardagsliv!

 • Korsets kraft قدرت صلیب Annahita Parsan
  Seminarium på farsi för dig som vill lära dig mer om kristen tro.

 • The Weapon of Creativity. Charity Bowman Webb
  Creativity is a powerful weapon for God’s church. This seminar takes biblical evidence and revelation that blow up familiar concepts which have greatly restricted our thinking of what it is, and what it can enable us to do. Many believers understand creativity as referring to mainly artistically gifted people, yet the bible is clear this is a powerful gift given to all believers (Genesis 1). This new understanding is bringing significant breakthrough to people for many areas of their lives, including their workplaces.

   

 • Aktivering & träning i evangelisation. Samuel Lundström, Patricia Ask, Johan & Marianne Gustavsson
  Vi går ut och betjänar människor på stan. Under trygga former ges handledning och träning som hjälper oss att växa i evangelisation. Vi tränar på olika "ingångar" till att betjäna människor med evangelium, dels genom helande, men också genom det profetiska. Vi provar på att föra ett samtal om tro utifrån Paulus som förebild. Mötesplats är gågatukorset Edsgatan/Sundsgatan.

 • Courage to Overcome Disappointment. Andrea Wigglesworth
  Ruth Chapter 1. People in our churches get stuck in moments of Disappointment and they lower the "sails of expectancy" and close the door of opportunity. How can we minister to those stuck at the crossroads of disappointment. The Theology of Disappointment is something we all need to learn about alongside a Theology of Hope.

 • Att hjälpa nästa generation ta plats. Andrew Thompson
  I Efesierbrevet 4:11-13 står det tydligt att vi som har andliga tjänster har ett ansvar att: ”. . . utrusta de heliga till att fullgöra sin tjänst att bygga upp Kristi kropp.” Hur gör vi detta så att nästa generation kan bygga vidare på det vi har varit med om och byggt upp?
   
 • Normkritik och queer. Olof Edsinger
  Just nu pågår ett gigantiskt socialt experiment i svensk förskola och skola. Det kallas för ”normkritisk pedagogik” och har sina rötter i en radikal ideologi vid namn ”queer”, som är en av flera strömningar inom HBTQ-rörelsen. Vad innebär detta, och vilka konsekvenser får det för våra barn och unga? Vad är en biblisk respons på det som sker?

 • Tillbedjan på toppen som påverkar på djupet i dalen - Mattias Martinsson
  Det är oftast lätt att tillbe Gud på berget, men att tillbe Gud i dalen kräver mer uthållighet och tro. Jesus utmanar oss att ta med oss det vi varit med om på berget ner i dalen och omsätta, praktisera och förvandla församlingar med (Matteus 17:1-20).

Fredag 15.00 – 16.20

 

 • Exploring the Presence of God – Charity Bowman Webb (på engelska)
  To host the presence of God is to learn to lean more heavily on the God we can trust. Worship is a journey into this Holy Presence, it’s meant to be full of exploration and wonder. God gave us a heavenly pattern to follow, one that would take us on a journey of transformation; one that is full of a diversity of creative expressions. In this seminar we will explore this pattern and allow it to lead us into an interactive time of creative exploration in worship. If you have small instruments you can bring them for our interactive time together.

Lördag 11.30 – 12.50 
 • Att vara kristen förälder. Per-Eive Berndtsson
  Redan på 1700-talet sa en man: "Förr hade jag tre teorier om barnuppfostran, och inga barn, nu har jag tre barn och inga teorier." Det har alltid varit svårt att vara kristen förälder, och kanske har det aldrig varit svårare än idag. Seminariet vill med hjälp av erfarenheter och bibliska insikter ge vägledning i att vara kristen förälder.

 • The Weapons of our Warfare. John E. Thomas
  When we understand what our weapons in spiritual warfare are (and aren’t) we become much more effective in defeating the enemy. The weapons of our warfare are not what we expect. Come explore a variety of things that God has given us that will defeat the influence the prince of the power of the air wields to conform the world to his image, how to use them, and how God’s plan for us to be victorious in this life comes together.

 • Guds rike - framåtlutad tro. Andreaz Hedén
  Detta seminarium reflekterar över vad en Gudsrikescentrerad teologi får för konsekvenser för viktiga frågor i samtiden såsom Bibelsyn, synen på kunskap och sanning, mångkulturell dialog, identitet och genus, personlig/andlig formation och församlingssyn.

   

 • Helande - Benjamin Wolfbrandt
  Jesus sände ut sina lärjungar till att bota de sjuka och kallar oss idag till att göra samma sak. Men hur börjar vi? Under detta seminarium kommer vi gå tillbaks och titta på hur Jesus gjorde för att förstå vad han också kallar oss till att göra, för att i slutet också praktisera det vi lärt.

 • Emmanuel Gud är med oss عمانویل خدا با ما Annahita Parsan
  Seminarium på farsi för dig som vill lära dig mer om kristen tro.

   

 • Where Wisdom & Creativity Collide. Charity Bowman Webb
  Renaissance, Reformation & the Kingdom of Solomon: where wisdom and creativity collide.The past holds the Keys to the future. What can we learn from historical creative explosions that changed culture that applies to today? The temple Solomon built exemplified a creative genius that changed the world by making a physical space God was pleased to dwell in.

 • Evangelisation och helande på gatan – Johan & Marianne Gustavsson
  Vi går ut i Vänersborg och välsignar staden genom att prata och för de människor som så önskar. Mötesplats är gågatukorset  Edsgatan/Sundsgatan.

   

 • Courage to Embrace the Valley of Life – “Let Every Valley Be Lifted Up". Andrea Wigglesworth
  Ps 23 "Even though we walk through the valley of the shadow of death we shall fear no evil." In our Churches how can we understand the valley places that people have to visit and explore with our Churches the theme of how to die well. This seminar will explore the valleys of weeping, the valley of trouble, the valley of the shadow of death and help us to move people through the Valley of Achor through the door of hope. A model of ministry will be offered to release those who are stuck in the Valleys.

 • Ledarskap när det stormar. Hans Wolfbrandt
  Ledarskap handlar om att följa Jesus och leda andra i hans efterföljd. Det är både en glädje och kamp. Det finns ett pris att betala. Utifrån Kung David, och psalm 23 får vi fundera på hur vi tar oss an den kampen? Gud håller på att resa upp ett profetiskt ledarskap som visar vägen. För det behövs stort MOD, andlig urskiljning och uthållighet. Ett praktiskt seminarium om ledarskap i förhållande till andlig kamp, motstånd och nutidens klagovisor.

   

 • En ny väckelse på gång i Sverige!? Stefan Swärd
  Den kristna kyrkan har upplevt Andens besökelsetider med jämna mellanrum. Vi brukar kalla det för väckelse. I detta seminarium tittar vi i backspegeln, vad har hänt i Kristi kropp senaste 100 åren, vad kan vi lära oss om besökelsetider. Och vad är på gång just nu. Vi tittar framåt med profetiska ögon och försöker urskilja vad som kännetecknar kommande väckelserörelse.

   

 • Nätverksträffar: New Wine lovsång & New Wine kreativ
  Varje år så gör New Wine några lokala arrangemang för lovsångsledare och kreativa människor. Nätverksträffen ger dig hjälp att komma i kontakt med andra människor som brinner för samma sak som du gör. Få chans att mötas och få information om vad som är på gång i de olika regionerna.
Lördag 15.00 – 16.20 
 • Prophecy - John E. Thomas (på engelska)


Uppdateringar och förändringar fram till konferensen kan komma att ske.